Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Bodrum Pınarlıbelen Mahallesi, İnişdibi mevkiinde çıkan orman yangınını yerinde inceledi.

Üye belediyemiz bulunan Bodrum belediyesi sınırları içerisinde çıkan, 18 saatte havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınan ve yaklaşık 100 hektar alana zarar veren orman yangınını yerinde inceleyen Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras önemli açıklamalar yaptı. Başkan Aras yangınlara müdahalenin zamanlamasının çok önemli olduğunu ve yangınlara karşı herkesin büyük hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.

Yangınlara Zamanında Müdahale Büyük Önem Taşıyor

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras; “ Yangın Bodrum ilçemizin İniş bölgesinden Kaptan Dağı'na kadar alana yayıldı. Orman Bölge Müdürlüğü’müzün, hava ekiplerinin çok ciddi müdahalesi, Büyükşehir itfaiyemizin destekleri ve diğer bütün gönüllü kuruluşların katkıları ile şu anda durduruldu. Yaklaşık 100 hektar kadar bir orman alanı, nitelikli orman alanı zarar gördü. Bu kadar riskin yüksek olduğu bir dönemde vatandaşlarımızın da çok dikkatli olması gerekiyor. Bölge halkına, Bodrumumuza geçmiş olsun. Umarım bir daha böyle bir yangın olmaz. Zamanında müdahale edilmiş, saat 14.16'da çıkan yangına 10 dakika sonra hem bölgedeki orman ekipleri hem de itfaiyemiz anında yetişip hava araçlarıyla beraber müdahaleye başladılar. O yüzden zamanında müdahale etmek çok çok büyük önem taşımakta. Sonuçta yeşil vatanımızı korumak zorundayız. İklim krizinin bu kadar hissedildiği, kuraklığın bu kadar artık üst düzeye çıktığı bir dönemde ormanlarımızı korumak için her türlü önlemi alacağız. Sayın Valimize tekrar teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda, her zaman bize destek oluyor. Onun yönetiminde tabii ki çok daha fazla koordine olabiliyoruz.” dedi.