Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2023, 2024 ve 2025 mali yılı bütçesi oybirliğiyle kabul edildi.

Birlik üyelerine teşekkür eden Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, “Bizlere duyduğunuz bu güvene layık olmaya çalışacağız. Her zamanki gibi aynı anlayışla ve aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin ekim ayı olağan meclis toplantısı Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur yönetiminde yapılan toplantıda, birliğin 2023 yılı çalışma programı ile 2023, 2024 ve 2025 mali yılı bütçesi görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıda 2022 yılı ek bütçesi de oybirliğiyle karara bağlandı.

Batur: Aynı kararlılıkla çalışacağız

Çalışma programına ve bütçeye verdikleri güven için birlik üyelerine teşekkür eden Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, “Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak bizlere duyduğunuz bu güvene layık olmaya çalışacağız. Bütçemizin çalışmalarımız için faydalı olması adına, her zamanki gibi aynı anlayışla ve aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bütçemizin Birliği’mize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Konuşmasında birlik üyeleri için hem yurtiçinde hem de yurtdışında düzenlenen eğitim seminerleri ile mevzuat bilgilendirme toplantılarının çok verimli geçtiğine de dikkat çeken Batur,  çalışmaların devam edeceğini, Kuzey Kıbrıs’ta bir seminer yapılacağını sözlerine ekledi. Batur, bu seminerler için Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne büyük destek sunduğuna da dikkat çekerek Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürlerini iletti.

Öneriler TBB’ye taşınacak

Toplantıda, kaçak deşarjlarla çevreye verilen büyük zararın önüne geçilmesi, engelli vatandaşların belediye hizmetlerinden çıkarılacak ortak bir kartla yararlanmasının sağlanması ve ülke genelinde kadın konuk evi sayılarının artırılması gerekliliği üzerinde de durularak, ilgili çalışmaların yapılması için Türkiye Belediyeler Birliği’ne öneri götürülmesi karara bağladı. Başkan Batur, Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin tüm önerilerini Türkiye Belediyeler Birliği’nde gündeme getireceğini vurguladı. Batur, Konak Belediyesi’nin kadın konuk evi projesinin hazır olduğunu belirterek, yakın zamanda temel atacaklarını da toplantıda aktardı.

Palmiye yerine meyve ağacı

Toplantıda ayrıca Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne üye belediyeler arasında coğrafyalara uygun fidan paylaşımı yapılması gündeme gelirken, bölgelerde palmiye yerine başta zeytin olmak üzere meyve ağaçlarının dikilmesi önerileri de değerlendirildi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin bu yönde projeler hazırlayarak, çalışmalara başlayabileceği vurgulandı.

Yeni üye: Kavakköy

Birlik tüzüğünün 11 maddesinin günün koşullarına uyumlu hale getirilmesi için değiştirilmesine karar verilen toplantıda, Gelibolu Kavakköy Belediye’sinin birliğe üyelik başvurusu da kabul edildi.