Kıyı Ege Belediyeler Birliği, yüksek enflasyon ve zamlar nedeniyle artan giderlerle mücadele eden belediyelerin sorunlarını ele almak amacıyla Ankara'ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Birlik encümen üyeleri, Ankara'da ilgili bakanlıklarla görüşerek çözüm önerileri sunacak ve belediyeler için ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve KDV (Katma Değer Vergisi) muafiyeti talep edecekler.

 

Toplantıya Konak Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel katıldı. Toplantıda, gelirlerin yetersiz olduğu, personel giderlerinin yüksek olduğu ve belediyelerin mevcut bütçelerle hizmet yapmakta zorlandığı vurgulandı. Tüm belediyelerin benzer sorunlarla karşı karşıya olduğu belirtildi.

 

Kıyı Ege Belediyeler Birliği encümen üyeleri, eylül ayı içinde İçişleri, Maliye, Ulaştırma ve Altyapı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıkları dahil ilgili bakanlıklarla görüşmek üzere Ankara'ya gitmeye karar verdiler. Görüşmelerde belediyelerin akaryakıt, elektrik, su gibi harcama kalemlerinde ÖTV ve KDV muafiyeti talep edilecek. Bu muafiyetlerin, belediyelerin halka yönelik hizmetlerini iyileştirmelerine ve maliyetlerini azaltmalarına yardımcı olması amaçlanıyor.

 

Ayrıca, belediyelerin su ihtiyacını karşılamak için kullandıkları kuyu sularının elektrik maliyetlerinin de muafiyet kapsamına alınması talep edilecek. Toplantıda yerel yönetimlerle ilgili bakanlıklara yeni atanmış bürokratlarla görüşmeler yapılması da planlandı.

 

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ayrıca, diğer belediyelerin yardım taleplerini Türkiye Belediyeler Birliği'ne iletecek ve üye sayısını artırmak için adımlar atmaya devam edecek. 2024 yılında yüz yüze ve online eğitimlerin düzenlenmesi de değerlendirilen konular arasında yer aldı.