Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile Samsun Büyükşehir Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi işbirliğince yapılan eğitim seminerimiz

  • 4734 sayılı ihale kanunu ve yönetmelikleri
  • 4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri kanunu, 2886 sayılı kanun, yeni fiyat farkı, mal, hizmet ve yapım işi
  • 5018 kamu mali yönetimi ve kontrol kanunu ve harcama belgeleri yönetmeliği
  • Taşınır ve taşınmaz mal yönetmeliği, muhasebe, vergi ve bütçe uygulamaları
  • İç kontrol ve ön mali kontrol uygulamaları, muayene ve kabul yönetmelikleri
  • Muhasebe vergi ve bütçe uygulamaları
  • Muayene ve kabul yönetmelikleri
  • Kamu zararları konusu hakkında
  • Hakkediş raporlarının düzenlenmesi, ödenmesi ve kesintiler
  • Doğrudan temin konuları

Konularında yapılması planlanmış olup, 27.6.2022 tarihinde eğitime başlanmış eğitim açılış konuşmalarını Birlik adına Gen. Sek. Hurşit Akdemir ile Gen. Md. Dr. Bahattin Yanık yapmışlardır. Konuşmalarında Gen. Sek. Hurşit Akdemir Birlik adına katılımcılara birliğin selam ve sevgilerini ileterek konuşmasına başladı. Konuşmada eğitim konularını belirterek eğitim ne kadar faydalı olduğundan bahsederek, Yerel Yönetimlerde mevzuatların sürekli değiştiğini, değişen bu mevzuatları takip etmenin ve eğitimlerin alınması artık bir sorun haline gelmiştir. Samsun Büyükşehir Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi işbirliği yapmamızdan dolayı mutluluklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık önce Kıyı Ege Belediyeler Birliği başkanına ve yönetimine teşekkür ederek sözlerine başladı. Yerel Yönetimlerde mevzuatın çok önemli olduğunu söyleyerek yapacağımız bu eğitimin Genel Müdürlüğümüzün personeline yararlı olacağını söyleyerek sözlerine devam etti.

Eğitimlerin alınma zorunluluğu olduğundan bahsederken mevzuatların her gün değiştiğinden iyi takip bu eğitimlerin alınmasını yararlı olacağını ve bu eğitime desteğini esirgemeyen Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanına tekrar teşekkür ederim. Bu bir haftalık eğitim süresinde eğitim alacağımız konular Müdürlüğümüz personeline yarar sağlayacağını söyleyerek bu eğitimlerin devamına vurgu yaparak konuşmasını tamamlamıştır.

Eğitim konuları hakkında sunum yapacak Hocamız E. Sayıştay 4. Daire Başkanımız tarafından haftalık eğitim programı 27.06.2022 – 01.07.2022 tarihleri arasında tamamlamıştır.

Eğitimlerin sonunda kapanış bölümünde genel müdür adına genel müdür yardımcısı Cihan Güler kapanış konuşmasında birliğimize işbirliği olmasından dolayı teşekkür ederek karşılıklı iki kurum arasında plaket verilmiş olup ayrıca katılımcı personellere sertifikaları törenle sunularak oturum kapatılmıştır.