Kıyı Ege Belediyeler Birliği 2. Başkan Vekili

1971 yılında İzmir’in Karaburun ilçesinde doğan İlkay Girgin Erdoğan, ilk ve orta öğrenimini Karaburun’da tamamladı.İzmir Kız Lisesi’ndeki lise eğitimi sonrasında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1997 yılında mezun oldu.İzmir Barosu’na kayıtlı olarak, 1997-2019 yılları arasında İzmir ve Karaburun’da serbest avukatlık yapan Başkan İlkay Girgin Erdoğan; imar hukuku, gayrimenkul hukuku ve miras hukuku dallarında uzmanlaştı.

2004-2014 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Mordoğan Belediyesi Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Başkan Vekilliği, Hukuk Komisyonu Başkanlığı, İmar Komisyonu Üyeliği, Bütçe Plan Komisyonu Üyeliği görevlerini sürdürdü.

Mordoğan Belediyesi ile Karaburun Belediyesi’nin birleşmesi sonrasında 2014-2019 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karaburun Belediyesi Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Başkan Vekilliği, İmar Komisyonu Başkanlığı ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

31 Mart 2019 tarihide yapılan yerel yönetim seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karaburun Belediye Başkan Adayı gösterilen Erdoğan, yüzde 49,28 oy alarak, ilçenin 117 yıllık tarihinde bu göreve gelen ilk kadın belediye başkanı oldu.

Mordoğan Çok Amaçlı Üretim Pazarlama ve İşletme Kooperatifi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Mordoğan Şubesi üyesi olan Erdoğan, siyasi yaşamı boyunca Karaburun Yarımadası’nda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek verdi.

Meslektaşı Avukat Teoman Erdoğan ile evli olan İlkay Girgin Erdoğan; Doğa Erdoğan’ın annesi ve İngilizce biliyor.

İlkay GİRGİN ERDOĞAN
Kıyı Ege Belediyeler Birliği 2. Başkan Vekili
Karaburun Belediye Başkanı