Ödemiş Belediyesi, üreticiyle tüketiciyi doğrudan buluşturduğu ve üretici kooperatiflerini desteklediği Otamış markasıyla kurduğu Otamış Halkın Marketi’nin, 2. Mağazasını dünya köy Birgi’de hizmete sundu.

 

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün açıkladığı dünyanın en iyi 32 turizm köyünden birisi ve UNESCO dünya mirası adayı kent Birgi’de hizmete açılan OTAMIŞ Halkın Marketi 3 Mayıs Çarşamba günü organize edilen törenle açıldı. Açılışa; CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ödemiş Belediyesi, temel belediyecilik ve sosyal belediyecilik çalışmalarının yanında üreticinin ürününün tarlada kalmaması, üretilenlerin değerinin korunması amacıyla projeler uyguluyor.Bu projelerden biri olan Otamış; ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan ilçede, üretimi teşvik ederek kooperatifçiliğin yaygınlaşması, Ödemiş’te üretilenlerin büyükşehirlere ulaştırılması hedefiyle 2021 Haziran ayında ilk mağazasını Ödemiş merkezde açtı. Ürün yelpazesini genişleten Otamış Halkın Marketi Birgi’de açtığı mağazada, Birgi’ye dair motiflerle bezenen hediyelik eşyalar, kadınların el emeği göz nuru olan ipek ürünler ve üreticiden tüketiciye süt ve et ürünleri zeytin ve reçel çeşitleri yer alıyor.