Irak’ta düzenlenen Pençe-Yıldırım Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Teğmen Mehmet Kıvık’ın adı, Menderes Belediyesi tarafından yaptırılan anıt ile ölümsüzleşti.

Menderes Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Irak’ta düzenlenen Pençe – Yıldırım Operasyonu’nda şehit olan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık’a duyulan saygı ve minneti göstermek adına anıt yapıldı.

“Anıtı büyük bir gurur ve minnetle açıyoruz”

Törende konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar,  şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaparak, “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ diyerek vatan toprağının savunulmasının ne denli önemli olduğunu vurgulayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında tarih boyunca yüz binlerce şehidimizi toprağa verdik. Hepsinin ortak amacı, ulustu, vatandı, Bayrak’tı!” dedi.

Başkan Kayalar, şehitlerin haklarının hiçbir zaman ödenemeyeceğine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pençe Yıldırım operasyonunda kahramanca mücadele ederek şehit olan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık kardeşimizin adına yaptırdığımız anıtın açılışını büyük bir gurur ve minnetle gerçekleştiriyoruz. Anıtımızı, şehidimizin ruhuna ve kıymetli ailesine armağan ediyor, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

KANİ BEKO

KAYMAKAM KONUŞMASI

ŞEHİT KARDEŞİNİN KONUŞMASI

Program, İlçe Müftüsü Ömer Çoban tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin okunmasının ardından, kurdele kesimi ve anıta karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Anıt açılışına, Ege Ordu Komutanlığı Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Menderes İlçe Kaymakamı Cevat Çelik, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.