Ayvalık Belediyesi, akıllı kavşaklarla trafiği daha hızlı ve güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Ayvalık Belediyesi ulaşımda kronikleşen sorunlarından biri olan Armutçuk Pazaryeri kavşağında ulaşımı rahatlatmak, yayaların konforu ve güvenliğini sağlamak amacıyla akıllı kavşak uygulamasına başladı.

Sık kullanılan alanlardan biri olan ve yenilenen Armutçuk Sahil mevkii, İtfaiye ile Kırlangıç Akıllı Kavşağı’nın ulaşım ayaklarından biri olan Pazaryeri Kavşağı tamamlanmasıyla yaşanan tüm trafik sorunları çözüme kavuşacak. Konforlu, güvenli ve seri bir trafik akışına sahip olmasının yanı sıra yayalar için de güvenli bir ulaşım yaratılmış olacak. ATM, Pazaryeri gibi alanların da konumu ve ulaşım imkanları kolaylaştırılacak.

Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar öncesinde akıllı kavşağın yapılacağı bölgede başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık ulaşımında kronikleşen sorunlarından biri olan Armutçuk Pazaryeri sapağında ulaşımı rahatlatmak, yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla akıllı kavşak yapım çalışmalarına başladıklarını aktardı. Başkan Mesut Ergin; “Sık kullanılan alanlardan biri olan ve yenilenen Armutçuk Sahil mevkii, İtfaiye ile Kırlangıç Akıllı Kavşağı’nın ulaşım ayaklarından biri olan Pazaryeri Kavşağının tamamlanmasıyla bölgede yaşanan trafik sorunları büyük ölçüde çözüme kavuşacak” dedi. Göreve geldiği ilk günden bu yana Ayvalık’ın yıllardır süregelen kronikleşmiş sorunlarına çözüm ürettiklerini hatırlatan Başkan Ergin, “Yaya ve trafik yoğunluğu nedeniyle sıklıkla kazaların yaşandığı bu bölgede çalışmaların tamamlanmasıyla güvenli ve kontrollü geçişlerle olumsuzlukları ortadan kaldırmış olacağız. Dahası, Armutçuk Pazaryeri akıllı kavşağı Ayvalık’ımıza değer katacaktır” diye konuştu.